miercuri, 17 februarie 2010

Comentariu pentru Anonim

Buna seara,stimate domn.Am incercat sa verific cele mentionate de dumneavoastra in cuprinsul solicitarilor adresate.In urma verificarilor va pot preciza urmatoarele:
  ceea ce ati sesizat cu privire la veniturile realizate de persoanele cu handicap stipulate de Codul Fiscal au o aplicabilitate daca ulterior legii nu se completeaza cu modificari sau amendamente contrare.Astfel spus, acele prevederi mentionate de dumneavoastra sunt valabile si produc efecte juridice doar in premisa in care legiuitorul nu a dispus altfel ulterior.Ideea este ca in momentul la care Legea 360/2009 a fost supusa Parlamentului spre aprobare desi a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate, totusi o comisie a amendat legea in sensul in care a cerut ca nu legea 448 sa fie amendata ci legea Codului Fiscal.Amendamentul impreuna cu propunerea au fost respinse si Legea 360 a fost aprobata.Mai mult printr-un raspuns emis de A.N.P.H. se precizeaza ca legea 360 a produs efecte doar in luna decembrie 2009.
In momentul de fata problema se infatiseaza astfel:
  constitutionalitatea O.U.G. 109/2009 privind dispozitiile referitoare la impozitarea veniturilor persoanelor cu handicap.In opinia personala imi este foarte limpede ca sub nici o forma nu cred ca la ora actuala statul nu impoziteaza persoanele cu handicap, sunt o fire foarte pragmatica care gandeste la rece si nu se imbata cu aa rece.Sa sper ca in marea lui bunatate Guvernul va abroga din O.U.G.109/2009 articolul supus dezbaterii , nu cred acest lucru.Singurul lucru asupra caruia trebuie sa ma edific reprezinta verificarea constitutionalitatii O.U.G.109/2009.
   O seara placuta

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna ziua stimate domn Theodor,
Referitor la raspunsul dumneavoastra din data de 17 februarie a.c., va rog sa aveti amabilitatea, daca doriti, sa postati raspunsul sau sa scrieti link-ul, prin care ANPH comunica oficial, faptul ca aplicabilitatea Legii nr. 360/2009 si-a produs efectele doar pentru luna decembrie 2009.
Cu speranta ca veti manifesta toata solicitudinea, fata de acest subiect, va asigur
de intreaga mea stima.